Att jobba med Reco är inte bara glatt, det är skratt

by Anton Johansson on 5 maj, 2015

När jag för 7 år sedan jobbade på bloggföretaget Twingly föreläste jag en hel del om sociala medier och dess inverkan på företag och samhället i stort. Ett starkt tema i dessa var ”transparens”. När människor delar vad de tänker, tycker, ser, gör och gillar skapas en svårslagen öppenhet på marknader. Eftersom det är helt transparent och öppet vad alla tycker, tänker och gillar så är det i det långa loppet omöjligt att konkurrera utan att vara riktigt bra. Nöjda kunder en förutsättning för nya kunder, så att säga. Då lät det vackert i teorin men i verkligheten var sociala medier bara i sin linda och transparens hade en lång väg att gå.

Det var på Sweden Social Web Camp jag träffade Tobias för första gången. Han pratade om rekommendationer på nätet, ett sök baserat på vad folk tycker och att detta är framtiden. En rekommendationsplattform där företag kan samla in rekommendationer från sina kunder som de sedan kan använda för att få nya och ett ställe där konsumenter kan hitta rekommenderade företag. Nu ett par år senare har Tobias lyckats skapa den här plattformen. Samtidigt har det som var vackert i teorin nu blivit verklighet, sociala medier och transparens har slagit igenom på bred front och behovet av tjänster som hjälper till med detta ökar. Där Reco är marknadsledare i Sverige, tack vare ett fantastiskt team och Tobias starka vision.

När du kliver in på Reco-kontoret är det inte bara glatt, det är skratt. Du har pingismatch pågående samtidigt som kundmöten sker såväl i köket, i konferensrummet som i telefon medan utvecklarna kodar frenetiskt på nya funktioner, förbättringar och kundlösningar. När du sedan frågar kunderna vad de tycker om Reco, så praktiskt taget haglar lovorden inte sällan från munnen. När man tänker efter är Recos kunderbjudande rätt självklart, få nya kunder med hjälp av rekommendationer från de du redan har. Inte konstigt att Reco numera har 1000-tals företag som betalar för tjänsten.

Det är helt enkelt ett väldigt bra bolag med starka framtidsutsikter. Men det är också ett roligt gäng och glada kunder, samt en produkt jag verkligen vill ha själv. Därför är jag väldigt glad att från och med nu få vara med om den här resan. Jag ser fram emot att skratta ihop med Reco-gänget kontinuerligt, att dela med mig av min e-handelserfarenhet till Reco E-handel och att ta det här fantastiska företaget till nya höjder. För transparens är inte längre i teorin, det är på riktigt.

/Anton Johansson
Entreprenör och nybliven styrelseledamot i Reco

Leave a Comment

Previous post:

Next post: