Bäst på sökmotoroptimering

by reco user on 6 december, 2010

I efterdyningarna av InternetWorld topp 100 fick vi på Reco.se faktiskt motta en och annan ytterligare utmärkelse. Den finaste av dem var att vi utsågs till en av de 10 sajter som har bäst koll vad gäller SEO (sökmotoroptimering).

Trafik från Google (och i allt ökande grad Bing) betyder väldigt mycket för oss på Reco.se, det är absolut ingenting att sticka under stol med. Mer än 90 % av trafiken till sajten kommer från sökmotorerna och Google är förstås den allra viktigaste trafikkällan. Och det är inte bara några få frågor som ger sajten dess trafik. Varje månad syns Reco.se uppåt 15 miljoner gånger i sökresultaten från Google.

Det är förstås inte alla som söker som väljer att klicka på just Reco.se i träfflistan, men vi arbetar förstås hårt med att göra våra träffar hos Google så klickvänliga som möjligt.

Det är en hård kamp där vi ofta trängs med företagens egna sajter. Allra helst skulle vi förstås synas överst på alla upptänkliga sökningar (och vem skulle väl inte det?) och det är en hård kamp för att hela tiden undvika att Google blir förvirrade utan hittar så bra sidor som möjligt för alla de sökfrågor som vi kan tänkas vilja ligga bra till på i framtiden.

(Ur mitt perspektiv, som en som har hållet på med sökmotoroptimering sedan innan Sergei och Larry hade kommit på att Googel skulle heta Google, kan jag tycka att det skulle ha varit rätt förvånande om vi inte hade funnits med på den listan.)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: