Det är något skumt med Reco! (Nä, det är en funktion.)

by reco user on 1 juli, 2010

Till och från så är det så att våra flitiga medlemmar upptäcker att en del företag på Reco.se har osedvanligt många rekommendationer från folk som bara har skrivit om just det företaget, och att de recos som är skrivna om dessa företag dessutom ofta är skrivna inom loppet av ett par dagar. Då är det inte alls ovanligt att reaktionen blir att skriva en negativ reco om dessa företag och påpeka att det ser skumt ut.

Så här kan det se ut:

Misstankar om fusk på Reco.se

Vi uppskattar verkligen att våra användare hjälper till att hålla rent på Reco.se. Just i det här fallet, då signaturen ”M” (som faktiskt bryter mot användarreglerna genom att ha en sådan signatur och nu har fått en uppmaning att ändra den) upptäckte att såväl Lundin Fastighetsbyrå som Erik Olsson Fastighetsförmedling hade en mängd ansiktslösa recos där användaren oftast bara hade skrivit denna enda reco, så finns det en väldigt naturlig förklaring.

Här kommer den enkla förklaringen: Båda dessa företag arbetar proaktivt med att be sina nöjda kunder skriva recos hos oss.

Anledningen till att dessa positiva recos ofta kommer i klump inom loppet av ett par dagar beror på att de ofta samlar ihop e-postadresserna till sina allra mest nöjda kunder och sedan kontaktar dem i klump. (Det är ju faktiskt inte alls så konstigt att de inte gör samma sak med de mer missnöjda kunderna om man tänker efter.) Det är riktiga människor med bekräftade e-postadresser som skriver ner sina verkliga åsikter, men tyvärr förblir de ofta väldigt ansiktslösa och återkommer sällan med ytterligare recos.

Det är synd, för visst skulle vi som jobbar med Reco.se gärna se att att även dessa användare blev mer aktiva på sajten. Vi pratar om olika sätt att åstadkomma det på varje vecka. Att vi inte har lyckats ännu ser vi som ett misslyckande, och om du som läsare har idéer om hur vi kan göra för att aktivera dessa våra mest inaktiva medlemmar, som ju faktiskt inte ens själva har hittat till sajten, så är du välkommen med feedback. Använd gärna kommentarsformuläret nedan.

Just idag vill jag tacka M lite extra, eftersom hans påpekande ledde till att vi kunde identifiera en bugg på sajten, som i vissa fall gjorde det möjligt att skriva två recos från samma användarkonto. Det ska inte gå att göra, och är naturligtvis en bugg som vi kommer att åtgärda i någon av våra nästa releaser.

Nu hoppas jag bara att M byter ut sitt alias mot ett riktigt namn, och kanske också laddar upp en bild på sig på sajten, för jag gillar de recos som M skriver. Här hittar du allihopa: http://www.reco.se/friends/profile.seam?friendId=1075020 (utom två som var buggrapporter som i bilden ovan, de har jag tagit bort eftersom de ju faktiskt inte var kundrecos utan snarare buggrapporter).

Leave a Comment

Previous post:

Next post: