Driver ”badges” folk att skriva rekommendationer?

by Tobias B on 15 februari, 2011

För ett tag sen satt vi på kontoret och pysslade i vanlig ordning, vi funderade på det där med att vara först, är det är viktigt? Inspirerade av hela ”game mechanics” hypen tänkte vi att folk skulle gilla att vara först med rekommendera olika ställen. Lite som att vara den där personen som har koll, lite innan någon annan har listat ut vad som gäller.

Så vi tog fram en ”badge” och väntade, vem skulle krossa 10-gränsen först? Dvs hitta tio företag som ingen hade skrivit om redan? Inte helt oväntat blev det vår power-user ”Qpaqex” som säkrade hem vår nya snygga badge.

Sedan dess har det inte hänt så mycket. Så nu väntar vi. Vem blir det som först blir först med att säkra hem 25:an?

Som en liten godisbit lovar Nikke, jag och ev. andra Reco-medlemmar att bjuda på öl till den som snabbast når 25:an. Vad sägs om en riktig runda på vår kvarterskrog?

Nu får vi se vad som driver rekommendationer, ölrundor eller badges ;)

{ 4 comments… read them below or add one }

Anonym februari 15, 2011 kl. 01:36

Riktigt fan av badge-konceptet. Fast det känns som man behöver nå en kritisk massa av möjliga badges att få för att det ska locka personer att börja jaga efter dem.

Håller på som ett fån själv för att låsa upp ännu någon FourSquare-badge.

Får väl se om man kan få in badges i något system man bygger i framtiden… Måste vara minst lika roligt att komma på nya badges som att låsa upp dem ;)

Svara

Alexander Nyquist februari 15, 2011 kl. 02:30

Håller med om att badge-system fungerar riktigt bra. Om ni vill ha tips och inspiration kan jag rekommendera er ta en titt på StackOverflows (egentligen hela StackExchangesystemet) badges, där finns mycket man skulle kunna tillämpa på en sida som denna. http://stackoverflow.com/badges

Svara

Nikke Lindqvist februari 15, 2011 kl. 10:14

GRYMT tips Alexander. Stort tack för det!

Svara

Björn Sennbrink mars 1, 2011 kl. 06:20

Badges som är riktigt svåra att få är de bästa. Det är som i WoW där du måste göra vissa saker för att få en ”achievement” där vissa kräver att du lägger många många timmar på till synes meningslösa aktiviteter. I förlängningen måste du gå samman med andra för att få en achievement på nästa nivå.

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: