Köpa bort omdömen från Reco.se? Nix!

by reco user on 22 april, 2010

Det är inte ofta vi skriver om våra konkurrenter, men idag kommer vi med all säkerhet att ge en av dem flera nya leads.

I måndags skrev jag om hur ett företag försökte hota oss på Reco.se. Om inte vi plockade bort deras sida skulle de smutskasta oss på nätet. Jag berättade då, hur vi med viss förvåning konstaterade att företaget ifråga inte hade några omdömen över huvud taget på Rejta.se, och strax därefter kom förklaringen. Det visade sig att Rejta, i sitt tjänsteutbud, erbjuder företag med många dåliga omdömen att köpa bort dessa från sin sida och stänga möjligheten att lämna nya omdömen.

Man kan köpa bort sina dåliga omdömen från Rejta

Här är ett par rader från ett mail till oss från någon som presenterar sig som jurist, kopplad till företaget ifråga:

Min uppdragsgivare på Svensk Affärsförmedling vill att ni plockar dom från er sida reco.se

Vidare framställs invändningar som pekar på att de olika recensionerna bryter mot era användarvillkor och gällande Svensk lagstiftning.

Vi har besökt och kommunicerat med andra sajtägare tex rejta.se, och dess produktägare Eniro tillmötesgick våra önskemål Idag finns Svensk Affärsförmedling med på rejta och eniro med ett betalt införande i syfte att kommunicera på ett bra sätt med sina medlemmar, öppettider och telefonnummer etc.

Vi kan tänka oss att stanna kvar med ett betalt införande hos er, fast med stängd kommentar funktionalitet.
Om detta bidrar till marknadsföring och bra kommunikation till våra anslutna medlemmar.

Så här ser Svensk Affärsförmedlings sida ut på Rejta.se:

Lägg märke till texten ”Företaget går inte att rejta”.
Och så här ser motsvarande sida ut på Reco.se.

Vårt svar till juristen? Vi svarade att vi inte är i utpressarbranschen. Våra medlemmars recos är definitivt inte till salu och den dagen vi börjar sälja möjligheten att ta bort sidor eller att stänga sidor för kommentarer och betygssättning, den dagen kan vi lika gärna rycka nätverkssladden ur routern och stänga sajten.

Vi på Reco.se jobbar istället på att öka vår trovärdighet. Det är otroligt viktigt att vi är trovärdiga såväl gentemot företagen vi listar som mot våra medlemmar som skriver omdömena. Det är därför vi har valt att ha en medlemstjänst där man måste skapa ett konto och verifiera sin identitet innan den reco man skrivit postas på sajten. När den har postats så ansvarar den medlem som har skrivit den för innehållet i recon. Det är inte vi på Reco som äger den, och vi har faktiskt inte ens möjligheten att ändra i texterna i vårt system.

Det vi istället säljer, är möjligheten att, som företag, kommunicera med de Reco-medlemmar som lämnar omdömen. Vi säljer möjligheten att specialanpassa företagssidan på Reco, visa upp sin företagsannons på andra företag på sajten och att kommunicera specialerbjudanden direkt till våra besökare och medlemmar.

Previous post:

Next post: