Nikke Lindqvist – ny på Reco.se

by reco user on 22 mars, 2010

Hej! Jag heter Nikke Lindqvist och är sedan idag ny medarbetare på Reco.se, med titeln Traffic and Community Manager.

Jag är ny på Reco.se, men trots det något av en veteran när det gäller rykteshantering (reputation management), sökmotoroptimering och sociala medier. Jag har i flera år skrivit, konsultat och hållit kurser i ämnet.

Utanför Reco.se kan man ofta springa på mig på Il Caffè eller ute på gator och i parker på Kungsholmen där jag drar omkring med mina två hundar.

Här på Reco.se kommer mina första arbetsuppgifter främst att handla om att försöka få våra medlemmar att bli mer aktiva. Idag är det något alldeles otroligt vanligt att man skriver en reco, och sedan aldrig återvänder till sajten.  Jag vet förstås ännu inte riktigt vad det kommer sig (det är bara min första dag här), men jag ska ta reda på det.

Så här den allra första dagen på nya jobbet har jag förvånats över att det är såpass få av våra nya medlemmar som väljer att bli medlemmar via sin Facebook-inloggning, Twitter-inloggning eller via sitt Google- eller MSN Live-konto? Det är ju så lätt att koppla ihop dessa konton? Alternativen för det visas ju väldigt tydligt på inloggningssidan:

Min egen inställning är att en Reco får mer trovärdighet om den kommer från någon som har en bekräftad personlighet, har lämnat mer än en Reco, har en bild på sig, och dessutom verkar ha några vänner som använder tjänsten. Kanske är det bara jag som tycker så?

Min vana trogen tänkte jag be läsarna om hjälp med att besvara frågan. Jag är grymt nyfiken. Om du har valt att koppla ihop ditt Reco.se-konto så vill jag väldigt gärna få återkoppling på vilken variant du valde, och varför du valde just den kopplingen.

Om du inte har kopplat ihop ditt konto på Reco.se med något annat konto så vill jag lika gärna höra varför du har valt bort det. Det känns ju egentligen som om det skulle vara enklare att skapa ett konto bara genom att logga in via en sajt där man redan har en identitet? Kändes det osäkert att koppla ihop kontona? Kom du inte ihåg dina inloggningsuppgifter? Eller var det någonting annat som gjorde att du avstod?

Svara gärna genom att använda kommentarsfunktionen nedan.

Som ni märker är jag full av frågor och jag kommer att använda de kommande veckorna till att söka svar på dessa. Dels här på Reco.se-bloggen, men jag kommer nog även att plåga mina läsare på min egen sajt och mina vänner på Facebook och Twitter (i såväl mitt eget som i Reco.se:s Twitterkonto) med den här typen av frågor ett tag. För det är alltid så att det är användarna som formar en bra tjänst på webben, inte minst då en tjänst som bygger på användarnas aktiva deltagande.

P.S. Om du inte har några andra kompisar i tjänsten, så kan du ju alltid börja med att bli kompis med mig.

{ 14 comments… read them below or add one }

Bunny mars 23, 2010 kl. 06:50

Har försökt flera gånger att logga in på Reco och kommentera, men det går inte… :S

http://katidis.wordpress.com/2009/11/24/utkastad-fran-telenor/

Mvh

Svara

Nikke Lindqvist mars 25, 2010 kl. 01:43

Märkligt. Har du alls kunnat registrera dig? I så fall, maila ditt verkliga namn (som du har använt på Reco.se) och din e-postadress till mig på nikke@reco.se så ska jag se till att lösa det åt dig.

Om inte, vilken tjänst försökte du koppla ihop dig genom?

Svara

Bunny mars 23, 2010 kl. 08:50

Har försökt flera gånger att logga in på Reco och kommentera, men det går inte… :S

http://katidis.wordpress.com/2009/11/24/utkastad-fran-telenor/

Mvh

Svara

Nikke Lindqvist mars 25, 2010 kl. 03:43

Märkligt. Har du alls kunnat registrera dig? I så fall, maila ditt verkliga namn (som du har använt på Reco.se) och din e-postadress till mig på nikke@reco.se så ska jag se till att lösa det åt dig.

Om inte, vilken tjänst försökte du koppla ihop dig genom?

Svara

Stefan mars 26, 2010 kl. 06:32

Jag hade problem med FB Connect. Trodde jag hade skapat ett konto med FB men när jag skrivit färdigt recensionen blev jag promtad att logga in. Då uppstod ett ”oväntat problem”.

Svara

Stefan mars 26, 2010 kl. 08:32

Jag hade problem med FB Connect. Trodde jag hade skapat ett konto med FB men när jag skrivit färdigt recensionen blev jag promtad att logga in. Då uppstod ett ”oväntat problem”.

Svara

fredespi mars 28, 2010 kl. 08:36

Det som Bunny och Stefan har drabbats av har vi fixat och från och med måndag morgon så fungerar det igen. /F

Svara

Nikke Lindqvist mars 28, 2010 kl. 08:54

Letar efter Gillar-knappen :)

Svara

fredespi mars 28, 2010 kl. 10:36

Det som Bunny och Stefan har drabbats av har vi fixat och från och med måndag morgon så fungerar det igen. /F

Svara

Nikke Lindqvist mars 28, 2010 kl. 10:54

Letar efter Gillar-knappen :)

Svara

Bunny mars 29, 2010 kl. 06:10

:) Tack!

Berättar sen om det funkar :)

Svara

Bunny mars 29, 2010 kl. 08:10

:) Tack!

Berättar sen om det funkar :)

Svara

Bunny mars 29, 2010 kl. 06:15

Weeeeee!!! :)

Fungerar!

Tack! :)

*letar åxå efter gillaknappen*

Svara

Bunny mars 29, 2010 kl. 08:15

Weeeeee!!! :)

Fungerar!

Tack! :)

*letar åxå efter gillaknappen*

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: