Nytt på Reco.se i maj

by reco user on 20 maj, 2011

I veckan gjordes en ny release av Reco.se, som vanligt är det en del funktioner som inte riktigt syns på utsidan, men fyra av nyheterna syns ordentligt eller märks i hur sajten laddar.

En Twitter-pippi med Facebook-flagga flyger nu bland molnen högst upp på sajten. Vi hoppas att det ska leda till att ännu fler gillar oss, även på Facebook, och kanske också upptäcka vårt Twitter-flöde. Vi kan lova att det kommer att hända mer kring oss på Facebook i framtiden.

Nu har det blivit ännu enklare att göra kopplingar mellan företagen på Reco.se och deras Foursquare- och Gowalla-sidor. Alla inloggade användare kan enkelt leta reda på ett företags motsvarighet i någon av dessa tjänster. Om Checkins-boxen visar ett frågetecken istället för ett tal, så saknas kopplingarna. Då är det bara att klicka på länken och hjälpa oss göra kopplingen. Mer om detta här.

Vi har också fixat en bugg som hindrade oss från att hämta användarbilder från Facebook. Nu är det den enklaste vägen att lägga till din bild på Reco.se, för bild vill du väl ha? Annars framstår du ju som en anonym, ansiktslös rufflare.

Den som inte klarar av att själv ladda upp en bild kan nu få hjälp med det. Från veckans nyrelease  kan vi som är administratörer ladda upp bilder på användare. Vi lovar att inte börja byta ut era bilder, men fram till idag har vi inte ens kunnat hjälpa de användare som har behövt hjälp med bilduppladdningen.

En stor skillnad, som inte syns i blid, men som märks på hur sajten laddar är att vi har bytt ut metoden att hämta användares status på Reco.se. Det gör att varje sida laddar betydligt snabbare och att vi drastiskt har kunnat minska mänden databasanrop, vilket i längden även ger en stabilare tjänst.

Stort tack till utvecklarna (@javakillen och @frontendtjejen) för ett väl utfört arbete!

{ 1 comment… read it below or add one }

Jimi Wikman maj 20, 2011 kl. 07:30

 Bra nya funktioner och ett stort grattis till väl utfört arbete!
Reco fortsätter att imponera :)

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: