Reco lanserar e-handelserbjudande och tar in e-handelsprofil i styrelsen

by Anton Johansson on 5 maj, 2015

Reco lanserar idag ett erbjudande särskilt designat för e-handelsbolag och förstärker styrelsen med e-handelsentreprenören Anton Johansson. 

Reco är en rekommendationsplattform som hjälper 1000-tals företag att samla in rekommendationer och skapa ökad försäljning med hjälp av dessa sedan 2007. Bolaget, som har Bonnier News och Medströms som storägare förutom entreprenören Tobias Basilius, satsar nu på e-handelsmarknaden med ett nytt erbjudande kallat Reco E-handel.

“Vi är övertygade om att rekommendationer kommer vara del av alla transaktioner på nätet. Med vårt e-handelserbjudande tar vi nästa steg för att bli en naturlig del av transparenta och skickliga e-handlare”, säger Tobias Basilius, VD och grundare av Reco.

Bolaget förstärker även med e-handelskompetens och tar in branschprofilen Anton Johansson i styrelsen, grundare av e-handelsbolaget Headler och tidigare marknadschef på Twingly. Han gör även Sveriges största podcast om e-handel, Ehandelspodden.

“Jag tror Reco bara skrapat på ytan av en väldigt stor och viktig marknad och ser fram emot att hjälpa till att göra de till en av världens ledande rekommendationsplattformar. Med starka ägare, ett duktigt och roligt team samt en väldigt bra produkt finns alla förutsättningar för att fortsätta växa”, säger Anton Johansson.

I e-barometern från HUI om e-handeln i Sverige är ”att kunden känner sig trygg med att handla från sajten” den absolut viktigaste faktorn för att öka konverteringsgraden. Hela 73% av e-handlarna ansåg att det var den faktor som betyder mest för att få besökarna att fullfölja köp.

“E-handelssajter har ett särskilt stort behov av att skaffa sig förtroende med hjälp av rekommendationer då det är svårare att få samma trygghet online som i en fysisk miljö. Reco E-handel hjälper till med just detta både effektivt och utan krånglig integration, vilket gör att det tar i princip ingen tid alls att komma igång. Och trygghet ökar konvertering”, säger Anton Johansson.

För mer information, kontakta gärna:

Tobias Basilius, VD & grundare Reco
tobias@reco.se
070- 77 88 162

Anton Johansson, styrelseledamot Reco
aj@reco.se
0768 – 99 88 73

Om Reco

Reco är en rekommendationsplattform som hjälper 1000-tals företag att samla in rekommendationer och skapa ökad försäljning med hjälp av dessa sedan 2007. Ägare av bolaget är Bonnier News, Medströms samt grundare och VD Tobias Basilius. Med smidig teknik, starkt kundfokus och ett drivet team har Reco byggt upp en av världens bästa rekommendationstjänster så att företag ska kunna dra nytta av sina nöjda kunder för att skapa nya. Läs mer om Reco E-handel på reco.se/ehandel

Om Anton Johansson

Anton är grundare av e-handelsbolaget Headler, partner i webbyrån Grebban och rådgivare till Vattenfall, Fyndiq, Weld och Dailybitsof. Han var tidigare VD och grundare av Osom och marknadschef på Twingly. Sedan 2014 gör han även den populära podcasten Ehandelspodden.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: