Reco på din sajt via API och WordPress-plugin

by reco user on 1 februari, 2012

Nu har vi gjort det rejält mycket lättare att visa upp ditt företags Reco-omdömen på din egen sajt.

Idag öppnar vi vårt API för kunder och företag, så att du kan hämta in recos i realtid och implementera dem på din företagssajt. Om du använder WordPress som CMS på sajten är det extra lätt, eftersom webbyrån Angry Creative har gjort ett WordPress-plugin som automatiskt hämtar in företagets rekommendationer och publicerar dem i realtid.

Vi har ett enkelt krav för användning av APIet: Vi vill ha en länk tillbaka till källan på den sida som visar upp era recos. Detta för att undvika problem med duplicerat innehåll. Om du är kund hos oss är det enkelt att få fram de uppgifter som behövs för att visa era egna recos. Om du inte är kund bör du förstås först överväga att bli det men du kan också ansöka om en API-nyckel och det speciella företags-ID som behövs genom att maila till api@reco.se.

Gör så här för att enkelt visa dina recos på sajten:

 1. Logga in på Reco.se och gå till ditt företags profilsida.
 2. Klicka på knappen API på sidan (visas för alla företagsadministratörer).
 3. Nu visas en popup med två viktiga värden. Dels din API-nyckel och dels ditt företags API-ID. Båda behövs för att kunna använda vårt API. Du får också en exempellänk till en json-fil som uppdateras dynamiskt med ny information allteftersom företaget får nya recos.

  Med dessa uppgifter kan du själv bygga någonting för att hämta ut data om ditt företag från Reco.se. Om du nu har en företagssajt som drivs av WordPress så går du vidare till nästa punkt.
 4. Ladda ner och lägg till WordPress-pluginnet Reco Widget från WordPress Plugin Repository:
  http://wordpress.org/extend/plugins/reco-widget/
 5. Aktivera pluginnet och gå till  Inställningar -> Reco Widget
 6. Fyll i API-nyckel och företags-ID och ange hur många recos du vill visa på sajten.
 7. Klicka på Spara Ändringar
 8. Nu kan du skapa en sida eller ett inlägg och klistra in shortcoden
  [reco-widget] där du vill visa dina recos på sidan.

Kom ihåg att länka tillbaka till din sida på Reco.se om du vill att dina läsare enkelt ska kunna lämna sina omdömen om ditt företag. Vill du se widgeten i aktion så har vi lagt in den här på bloggen under http://blogg.reco.se/recos-om-reco-se. Den finns också hos rörmokaren Rot & Rör och snart på en stor mängd andra sajter.

Kom ihåg att kommentera här under om du använder pluggen och vill visa upp hur den ser ut på din sajt. Dels är vi ju grymt nyfikna på hur det blev, dels vill vi gärna länka till din sajt för att ge fler goda exempel!

Om ni vill rapportera buggar om APIet gör ni det bäst till api@reco.se – buggar i WordPress-pluggen rapporteras bäst till Angry Creative på https://github.com/Angrycreative/reco-widget/issues

{ 4 comments… read them below or add one }

Björn Sennbrink februari 1, 2012 kl. 01:27

Fett. Ska spana in!

Svara

Andreas Ivarsson februari 2, 2012 kl. 11:17

Bra, men fixa också så att vi bloggare på ett smidigt sätt kan hänvisa till Recos recensioner när vi skriver om ett företag.

Svara

Mattias Plux Stahre februari 4, 2012 kl. 12:40

Hej Andreas,

Vad är det exakt för funktion du efterlyser?Är det att du vill enklare kunna få fram länkar som http://www.reco.se/angry-creative-ab#759678Eller är det någon specifik integration med t.ex Wordpress du efterlyser? Utveckla gärna lite mer om hur det kan göras enklare för dig som bloggare.(Jobbar inte på Reco, men har utvecklat pluggen som nämns ovan :)

Svara

Miguel Migge Annefalk maj 20, 2015 kl. 09:16

Är denna plugin fortfarande aktiv? Om inte, finns det ett fungerande alternativ?

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: